woensdag 16 maart 2011

ECVB- De vlaamse centrale

Raar wakker worden met -5 C en het ijs aan de binnenkant van de bus.
We hadden ons kamp op 5 minuten van de locatie opgeslagen. In de verte konden we vanuit de bus de enorme centrale zien liggen.


De vorige dag hadden we al gezien dat het bijna onmogelijk was de centrale aan de voorkant binnen te komen. Zeker om half negen 's ochtends met al dat woonwerkverkeer. Aan de achterkant van de centrale hadden we meer succes. Vervelend was alleen dat de spoorwegen juist deze ochtend vroeg met rangeren van treinstellen was begonnen. Ongezien langs het spoor binnenglippen zat er dan ook niet in.

Na ongeveer een half uur was de trein verdwenen. Nu naar binnen. Over het hek geklommen kwamen we in het eerste gebouw terrecht en meteen aan de andere kant naar buiten gekomen zagen we de grote turbinehal. Enorm hoog en onkruid tussen de ovens en turbines.
In de turbinehal bevond zich een kontrolepost met een deur naar een nieuw vertrek. Hier brandde lampen en de kachel en een stukje verder gelopen hoorde ik stemmen. Even schrikken, want dit gedeelte was nog gewoon in bedrijf.


Na een paar uur rondzwerven tussen oud ijzer en zonder ook maar iemand te hebben gezien, trokken we de deur achter ons dicht en gingen we opzoek naar de volgende locatie.

Ga naar de reportage>>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten