dinsdag 15 februari 2011

Cité du Dragon

Het kasteel Lindenbos, waar tot voor kort het Chinese restaurant Cité du Dragon was gevestigd, heeft een nieuwe eigenaar. Die kocht er meteen ook het villaatje erlangs bij.



Kasteel Lindenbos was eigendom van de Vietnamese Luc Tu Liem die er jarenlang het restaurant Cité du Dragon uitbaatte. Begin 2007 zette ze het te koop voor 3 miljoen euro. Voor dat bedrag kreeg de koper een negentiende-eeuws kasteel met tien slaapkamers in een domein van meer dan 2 hectare.

Zo stond het toch te lezen op de website van het immokantoor dat het kasteel verkocht. Maar Luc Tu Liem hield vol dat haar kasteel - en zeker haar restaurant - niét te koop stond. “Het is het villaatje ernaast dat wordt verkocht”, beweerde ze. Maar in april sloot Cité du Dragon opeens. ’Voor onbepaalde tijd’ liet de website van het restaurant weten.

Ondertussen ziet er niet naar uit dat Cité du Dragon ooit nog open gaat, want het hele terrein is verkocht. Inclusief het ’villaatje ernaast’. Het immokantoor wil niet kwijt wie de nieuwe eigenaar is. En Luc Tu Mien beweert nu dat het Lindenbos eigendom was van haar zus. “En die is op vakantie.”
Artikel in de Gazet van Antwerpen 01/08/2008


Na ons avontuur in Amon-Re vertrokken we naar deze chinees. Het was er erg slecht aan toe aan de binnenkant. Alles was vernield. Toch kom je in de puinhopen de mooiste details tegen. Veel Chinese muziek CD's en films met Bruce Lee.
Een gedeelte van het pand was inmiddels uitgebrand. De criminele jeugd heeft zich behoorlijk uitgeleefd. Reportage hier>>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten